ŚNIADANIE
Chleb krojony mały 100g (GLU ŻYT)
Masło 15g (MLE)
Twaróg z koperkiem 50g (MLE)
(twaróg półtłusty, koperek)
Ogórek zielony 100g
Kawa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT)
(kawa zbożowa, mleko 2% tłuszczu, cukier)
II ŚNIADANIE
Ciasto jogurtowe 100g

OBIAD
Zupa ryżowa z pietruszką 250ml (MLE, GLU, SEL, GOR)
(porcje rosołowe, ryż, jarzynka master cook, pieprz mielony, przyprawa do zup, sól, włoszczyzna paski, margaryna, pietruszka zielona)
Kotlet – stek drobiowy 100g (GLU)
(smażona pierś z kurczaka, bułka tarta, jajko, sól, olej, mąka pszenna)
Ziemniaki gotowane 200g
Marchew z groszkiem oprószana 120g (GLU)
(marchew mrożona, groszek zielony, mąka pszenna, sól, cukier, margaryna)
Kompot 200ml
PODWIECZOREK
Arbuz 200g

