ŚNIADANIE
Chleb krojony mały 120g (GLUTEN, ŻYTO)
Masło 15g (MLEKO)
Pasta mięsna 60g (GLUTEN, SELER, SOJA, GORCZYCA)
(łopatka wieprzowa, b/k, włoszczyzna paski)
Pomidor 100g
Kawa z mlekiem 250 ml (MLEKO, GLUTEN, ŻYTO)
(kawa zbożowa, mleko 2% tłuszczu, cukier)
II ŚNIADANIE
Jogurt owocowy 1szt (MLEKO)

OBIAD
Żurek z ziemniakami 250ml ( GLU, SEL, SOJ, GOR, ŻYT)
(ziemniaki, cebula, żurek, mąka pszenna, kiełbasa, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, majeranek, przyprawa do zup, sól, pieprz mielony, porcje rosołowe, margaryna)
Gulasz drobiowy 200g (GLU)
(duszona pierś z kurczaka, włoszczyzna paski, papryka, ogórek konserwowy, mąka pszenna, pieprz mielony, sól, papryka słodka)
Makaron razowy „świderki” 200g (GLU)
Sałatka colesław 150g
(kapusta biała, olej, cukier, sól, ocet, pieprz mielony, musztarda, marchew)
Kompot 200ml
PODWIECZOREK
Banan 1 szt.
