Posiłki 24.04.2025

ŚNIADANIE
Chleb mały krojony 100g (GLU ŻYT)
Masło 10g (MLE)
Szynka na kartki 40g (MLE, SEL, SOJ)
Ogórek kiszony 50g
Kawa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT)
(kawa zbożowa, mleko 2% tłuszczu, cukier)

II ŚNIADANIE
Banan 1szt.

OBIAD
Zupa barszcz z ziemniakami 400g ( MLE, GLU, SEL, GOR)
(buraki, włoszczyzna paski, czosnek, porcje rosołowe, mąka pszenna, śmietana 18%, liść laurowy, jarzynka master cook, ziele angielskie, sól, ocet, ziemniaki, przyprawa do zup, majeranek, pieprz mielony, koncentrat barszczu)
Makaron ze szpinakiem i mięsem drobiowym 350g (GLU, JAJ)
(filet z kurczaka, makaron świderki, szpinak mrożony, sól, pieprz mielony, czosnek, mąka pszenna, margaryna, przyprawa do gyrosa)
Kompot 200ml

PODWIECZOREK
Mus owocowy 200g