ŚNIADANIE
Chleb mały krojony 100g (GLU ŻYT)
Masło 15g (MLE)
Ser żółty 50g (MLE)
sałatka z pomidorów 100g
Kawa z mlekiem 200ml (MLE, GLU ŻYT)
(kawa zbożowa, mleko 2% tłuszczu, cukier)
II ŚNIADANIE
Galaretka 1 szt

OBIAD
Zupa jarzynowa z ziemniakami 250ml (MLE, GLU, SEL, GOR)
(włoszczyzna paski, porcje rosołowe, mąka pszenna, śmietana 18% tłuszczu, liść laurowy, jarzynka master cook, sól, ocet, ziemniaki, przyprawa do zup, majeranek, pieprz mielony)
Gulasz wieprzowy z papryką konserwową i ogórkiem kiszonym 180g (GLU)
(duszone mięso wieprzowe, włoszczyzna paski, mąka pszenna, pieprz mielony, sól, papryka słodka)
papryka konserwowa,ogórek kiszony)
Kasza jęczmienna na sypko 200g (GLU)
Buraki 150g
Kompot 200ml
PODWIECZOREK
Jogurt owocowy 1 szt. (MLE)

