ŚNIADANIE
Chleb mały krojony 100g (GLU ŻYT)
Masło 15g (MLE)
Pasta mięsna 60g (SEL,GOR)
(mięso wieprzowe,warzywa,musztarda,sól,pieprz)
Biała rzodkiew 100g
Kawa z mlekiem 200ml (MLE, GLU ŻYT)
(kawa zbożowa, mleko 2% tłuszczu, cukier)
II ŚNIADANIE
Jogurt naturalny 1 szt (MLE)

OBIAD
Żurek z ziemniakami 250g (GLU, SEL, SOJ, GOR ŻYT)
(ziemniaki, cebula, żurek, mąka pszenna, kiełbasa, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, majeranek, przyprawa do zup, sól, pieprz mielony, porcje rosołowe, margaryna)
Gulasz drobiowy 150g (GLU,SEL)
(duszone mięso drobiowe, włoszczyzna paski, mąka pszenna, pieprz mielony, sól, papryka słodka)
Sałatka colesław 150g (SEL,GOR)
(kapusta biała, olej, cukier, sól, ocet, pieprz mielony, musztard, marchew)
Makaron razowy”świderki” 200g (GLU, JAJ)
Kompot 200ml
PODWIECZOREK
Banan 1szt.
