ŚNIADANIE
Chleb krojony mały 120g (GLU ŻYT)
Masło 15g (MLE)
Ser żółty 50g (MLE)
Ogórek zielony 100g
Kawa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT)
(kawa zbożowa, mleko 2% tłuszczu, cukier)
II ŚNIADANIE
Deser budyniowy 1szt.

OBIAD
Zupa jarzynowa z ziemniakami 250ml (MLE, GLU, SEL, GOR)
(porcje rosołowe, ziemniaki, mąka pszenna, sól, pieprz mielony, jarzynka master cook, przyprawa do zup, włoszczyzna paski, śmietana 18% tłuszczu)
Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym 180g (GLU)
(duszone mięso wieprzowe, włoszczyzna paski, papryka, ogórek konserwowy, mąka pszenna, pieprz mielony, sól, papryka słodka)
Kasza jęczmienna na sypko 200g
Buraki 150g
(gotowane buraki, sól, pieprz mielony, cukier, ocet)
Kompot 200ml
PODWIECZOREK
Sok warzywny 200ml

