ŚNIADANIE
Chleb krojony mały 100g (GLU ŻYT)
Masło 15g (MLE)
Ser żółty 50g (MLE)
Mix sałat z pomidorem 100g
Kawa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT)
(kawa zbożowa mleko 2% tłuszczu, cukier)
II ŚNIADANIE
Mandarynka 200g

OBIAD
Zupa kapuśniak 400g (GLU, SEL, GOR)
(porcje rosołowe, kapusta kiszona, ziemniaki, cebula, mąka pszenna, jarzynka master cook, liść laurowy, papryka słodka, pieprz mielony, sól, ziele angielskie, przyprawa do zup, majeranek, włoszczyzna paski, czosnek, kminek)
Jajka gotowane 2szt.
Sos musztardowy 100g (MLEKO, GLUTEN, GORCZYCA)
(śmietana 18% tłuszczu, sól, musztarda, przyprawa do zup, margaryna, mąka pszenna)
Ziemniaki gotowane 200g
Fasolka szparagowa z bułką tartą 150g (MLE,GLU,ROŚ)
Kompot 200ml
PODWIECZOREK
Sok warzywny 200 ml

