• Białko mleka krowiego (BIA)
  • Zboża zawierające gluten (GLU)
  • Jaja i produkty pochodne (JAJ)
  • Mięso wołowe, wieprzowe (MIĘ)
  • Orzeszki ziemne, arachidowe, włoskie (ORZ)
  • Seler i produkty pochodne (SEL)
  • Dwutlenek siarki/siarczyny (DWU)
  • Ryby i produkty pochodne (RYB)
  • Skorupiaki i produkty pochodne (SKO)
  • Mięczaki i produkty pochodne (MCK)
  • Soja i produkty pochodne (SOJ)
  • Rośliny strączkowe  (ROŚ)
  • Gorczyca i produkty pochodne (GOR)
  • Nasiona sezamu i produkty pochodne (ZIA)
  • Łubin i produkty pochodne (ŁUB)
  • Żyto (GLU ŻYT)
  • Kamut (KAM)